fredag 2. november 2012

Bløtkake med bananvri...


I anledning en vel overstått bursdag og litt annet, ble det bløtkake i helga som var. Glutenfri sukkerbunner er jeg ikke særlig god på. Bunnen er derfor en banankake etter oppskrift fra Toro’s nærmere 10 år gamle oppskrifthefte for glutenfri mat. Kaken er dynket med 3-4 ss portvin og fylt med frossen jordbær og litt fersk kiwi, samt laktosefri krem.

Bunn:
4 ½ dl Toro fin glutenfri brød – og kakemiks
2 egg
2 dl sukker
1 ½ dl laktosefri melk
1 ½ ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 dl smeltet smør/ laktosefri marg.
2 moste bananer

Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland vekselvis inn melk og de tørre ingrediensene. Tilsett smeltet smør og moste bananer. Helles i smurt springform (24 cm)og stekes på nederste rille ca. 1 t ved 175 grader.
 
God fredag!

Ingen kommentarer: